Volledig scherm
PREMIUM
Vader en zoon Van den Hurk in Café d’n Babbel in Wintelre. © Foto Kees Martens/ Fotopersburo van de Meulenhof BV

Gezichten van de horeca: ‘Kastelein zijn zit bij ons in de genen’

ZomerserieWINTELRE - In 1969 nam Gerrit van den Hurk (76) in Wintelre café De Harmoniezaal over. De motorcross in Sint Anthonis speelde daarbij een cruciale rol.

Er komt hier geen Eindhovenaar in”, kreeg Van den Hurk in 1969 als antwoord op zijn vraag of hij het café aan de Willibrordusstraat kon overnemen. Hij werkte voor Philips en wilde graag een café beginnen. De tip van een Wintelrenaar om eigenaar Frans van Loon een keer mee te nemen naar de motorcross in Sint Anthonis nam Van den Hurk ter harte. ,,Ik nam hem mee naar de cross en daarna waren we er snel uit”, vertelt de Eindhovenaar met smaak.

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.