Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de Goededoelendag in Vessem vertelde de Bergeijkse Blanche Slenders- Zoungrana bij haar kraam over de Vereniging Kans voor Kinderen Burkina Faso. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Goede doelen blij met steun Jacobushoeve Vessem

VESSEM - De goede doelen die het afgelopen jaar een donatie kregen van de Jacobushoeve in Vessem, presenteerden zich er zaterdag aan het publiek. Inwoners van Vessem tot Ethiopië vertelden waaraan ze het geld besteed hebben.

Op de hoek van de Jacobushoeve staan drie duofietsen te glimmen. De Stichting Duofiets Vessem e.o. is blij met de steun. ,,We besteden het geld aan het onderhoud van de fietsen en reservering voor nieuwe fietsen. Jaarlijks hebben we 5.000 euro nodig", legt Harrie van Son uit. Tien uur per week stappen enkele van de ruim veertig vrijwilligers uit Vessem en Wintelre met een gast op de fiets voor een rit door de omgeving. Van Son: ,,Dat zijn mensen die zelf niet meer durven of kunnen fietsen. De gasten fietsen bij ons gratis mee en krijgen onderweg een gratis kop koffie of thee aangeboden."