Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Goede Doelen Week ook in Beerzen

MIDDELBEERS - In de Beerzen start in 2020 ook een Goede Doelen Week. Daarmee verdwijnt de rammelende collectebus daar goeddeels uit het straatbeeld.

Twaalf goede doelen, waaronder KWF, de Hartstichting en het Longfonds, worden in 2020 in Oostelbeers, Westelbeers en Middelbeers samengevoegd op één formulier. Eind maart worden de formulieren persoonlijk aan huis afgegeven op 2200 adressen in de Beerzen en op park Stille Wille. Op 4 april worden de formulieren weer opgehaald. Donateurs kunnen eenvoudig aangeven aan welke doelen zij schenken en ook welke bedragen. Vervolgens kunnen zij kiezen voor een automatische incasso, of voor contant geld in de envelop.

Bestuursvoorzitter Joke van Ham uit Oostelbeers: ,,Bij ons staan er, anders dan in Oirschot, ook twee lokale doelen op het lijstje: EHBO de Beerzen en Muziekvereniging De Vriendschap." Ze is ervan overtuigd dat het ook in de Beerzen gaat werken. ,,Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen. Mensen worden veel minder vaak 'lastig gevallen' aan de voordeur en collectanten hoeven nog maar twee keer op pad, langs slechts zo'n twintig adressen."

Carin Vennix is actief als collectant en coördinator in de Beerzen. Zij ziet nog meer voordelen: ,,Het zal eenvoudiger zijn om hiervoor collectanten te vinden. Ook hebben mensen vaak geen contant geld in huis." Overigens blijft er in de Beerzen één goed doel zelfstandig collecteren: Stichting Mindervalidendag.