Artist impression van de nieuwe uitkijk-en vleermuizentoren in bosgebied Einderheide in Riethoven.
Volledig scherm
Artist impression van de nieuwe uitkijk-en vleermuizentoren in bosgebied Einderheide in Riethoven. © Gemeente Bergeijk

Groen licht voor futuristische uitkijktoren

RIETHOVEN - De gemeente Bergeijk kan verder met het realiseren van een nieuwe vleermuizen- en uitkijktoren in het bosgebied Einderheide in Riethoven. De gemeenteraad gaf dinsdag unaniem haar goedkeuring voor deze niet-alledaagse combinatie.

 1. Bladel koopt drie werken van ‘Kempenschilders’ Gindra en De Buck: ‘Het is niet zo dat we ze allemaal willen hebben’
  PREMIUM

  Bladel koopt drie werken van ‘Kempen­schil­ders’ Gindra en De Buck: ‘Het is niet zo dat we ze allemaal willen hebben’

  BLADEL - Het zijn een beetje de lievelingen waar Bladel zijn hart aan heeft verpand. De schilders Joseph Gindra (1862-1938) en Victor de Buck (1855-1916) hebben tenslotte niet voor niks een deel van hun werkzaam leven in het Kempendorp doorgebracht. Sinds woensdag is de gemeente drie schilderijen van het tweetal rijker. ,,Het zijn mooie onderscheidende werken, want het is niet zo dat we nu alle Gindra's en De Bucks willen hebben", zegt wethouder Davy Jansen van Cultuur.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 3. De overstort in Bergeijk inspireerde eerste krantenkiek van Conny Coenen
  ZOMERSERIE

  De overstort in Bergeijk inspireer­de eerste kranten­kiek van Conny Coenen

  De foto’s met bijbehorende, passende en vaak verassende leuke teksten van de lezers en anderen die doordeweeks op de regiopagina’s de‘Mijn ED-rubriek’ vullen verraden niet veel over de makers behalve een naam en een ludieke geest. Sommigen laten het bij één foto die ze in een enthousiaste bui ‘met heel de wereld willen delen’. Maar onder de fotografen zijn ook enkele bikkels. Bijna wekelijks droppen ze weer een mooi landschap, een hert, een koe of een kikker in een aangename pose bij de krant. En steeds weer tot hun plezier en verbazing zien ze hun kiek dan terug in de krant.