Volledig scherm
Foto ter illustratie, © DG

Groen licht voor nieuwbouwwijk Ekerschot Noord in Oirschot

OIRSCHOT - De gemeente Oirschot kan verder met de plannen voor een nieuwbouwwijk in het gebied Ekerschot-Noord. Regionaal worden grootschalige woningbouwplannen vooraf afgestemd en het samenwerkingsverband Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) heeft inmiddels groen licht gegeven. 

Ekerschot Noord is het gebied tussen de Peperstraat, Oude Grintweg en Kempenweg.  Daar moeten in de komende jaren zo’n honderddertig woningen verrijzen. Minimaal veertig procent daarvan valt in de sociale prijsklasse, zo is het streven van de gemeente.  Er komt een mix van huur en koop; rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en appartementen. Ook bevat het plan vrije bouwkavels. De gemeente is ook in gesprek met een zorginstelling om een woonvoorziening te realiseren voor mensen - met name jongeren - met een beperking. De wijk wordt ontwikkeld in samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte.

Nu SGE toestemming heeft verleend, kan de gemeente aan de slag met de bestemmingsplanprocedures. Planning is om in het najaar omwonenden uit te nodigen. Als alles vlot verloopt, kunnen in de loop van 2021 de eerste woningen worden opgeleverd.