Harrie Lavreysen, krachtpatser van de Kempen, terug in Luyksgestel met twee gouden medailles

VideoLUYKSGESTEL - Van ploeteren op het plaatselijke BMX-baantje in Luyksgestel naar twee gouden plakken op de eikenhouten eettafel. Baanwielrenner Harrie Lavreysen kan het nog steeds niet geloven als hij in Luyksgestel aankomt. 

Voor zijn ouderlijk huis hangen twee gigantische spandoeken en waaien ballonnen en vlaggetjes hysterisch in de wind. Toepasselijk voor de krachtpatser van de kempen, want afgelopen week had hij zelf de spreekwoordelijke wind in de rug. Terwijl heel Brabant zondag voor de derde keer aansloot in de polonaise veroverde Lavreysen goud op hét koningsnummer op de wielerbaan: de sprint. Hij versloeg in twee heats zijn teamgenoot Jeffrey Hoogland, met wie hij eerder samen nog goud won op de teamsprint. Daarmee was hij de baas van de arena tijdens het WK dat gehouden werd in het Poolse Pruszkow. Het Nederlands team beleefde met zes gouden medailles het meest succesvolle WK baanwielrennen ooit. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.