Volledig scherm
© Thinkstock

Heemkundekring Den Beerschen Aard geprezen met cultuurprijs van gemeente Oirschot

OOSTELBEERS - De Culturele Prijs 2018 van de gemeente Oirschot is dit jaar voor Heemkundekring Den Beerschen Aard. De onderscheiding werd zondag uitgereikt door wethouder Piet Machielsen tijdens de talkshow Beers' Gebuurt bij De Kerk in Oostelbeers. De winnaar van de Culturele Prijs wordt jaarlijks bepaald door Comité Culturele Prijs Oirschot. Het gaat om een geldbedrag van 500 euro en oorkonde.

Heemkundekring Den Beerschen Aard wordt gerund door een groep enthousiaste dorpelingen en spant zich met veel enthousiasme in om het Beerse culturele erfgoed te waarborgen en kennis daarover beschikbaar te stellen, aldus de jury.

Den Beerschen Aard komt jaarlijks tot mooie projecten. Denk bijvoorbeeld aan het terugbrengen van de kunstwerken van Jo Gijsen, een standbeeld van burgemeester Truus Smulders-Beliën en een monument voor oorlogsslachtoffers voor de voormalige Andreas en Antonius-kerk. ,,Een indrukwekkende lijst van verfraaiingen en herinneringen aan het verleden van Beers", volgens het juryrapport.

,,Het comité hoopt dat de prijs een extra stimulans is nog jaren met hun activiteiten op het gebied van cultuur door te gaan.”