Heksenboom Bladel verslaat Rotterdamse concurrent in wedstrijd ‘Boom van het Jaar’

VIDEOLEERSUM - De Heksenboom van Zwarte Kaat in Bladel mag zich landelijk Boom van het Jaar noemen. De Brabantse nominatie voor de wedstrijd haalde 9840 stemmen. Daarmee kwam ze 628 stemmen hoger uit dan de nummer twee, de Lijnbaanplataan in Rotterdam.

De wedstrijd werd georganiseerd door het SBNL Natuurfonds in Leersum. Het was voor de tweede keer dat de wedstrijd gehouden werd. 

Gedurende de verkiezing bleek al snel dat het een strijd tussen Bladel en Rotterdam ging worden. Er werd regelmatig stuivertje gewisseld. Dat bleef tot het einde doorgaan: dan stond Bladel weer bovenaan, dan weer Rotterdam. Tot op de laatste dag bleef het spannend. Uiteindelijk ging Brabant er met de winst vandoor. 

Het is voor de tweede keer dat de winnaar een Brabantse boom betreft. Vorig jaar won namelijk de troeteleik op de A58 bij Breda. 

In totaal brachten 21.095 mensen een stem uit. Vorig jaar waren dat er nog maar 11.000. De Heksenboom gaat Nederland begin volgend jaar vertegenwoordigen bij de Europese Tree of the Year verkiezing.   

De winnende ‘Heksenboom van Zwarte Kaat’ in Bladel.
Volledig scherm
De winnende ‘Heksenboom van Zwarte Kaat’ in Bladel. © Fotopersburo van de Meulenhof BV