Vrijwilligers zijn bezig in het Teutenhuis, dat eind maart weer opstart. Van links naar rechts Frans Willems, Kees Gijsbers, Jos Smeets, Frans Smolders en Cor Munsters.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers zijn bezig in het Teutenhuis, dat eind maart weer opstart. Van links naar rechts Frans Willems, Kees Gijsbers, Jos Smeets, Frans Smolders en Cor Munsters. © DCI media

Het Teutenhuis gaat weer open

BERGEIJK - Na een hoop geruzie tussen de verschillende gebruikers was het Teutenhuis in Bergeijk enkele maanden dicht. Met een nieuwe structuur en een schone lei gaat het pand eind maart weer open voor publiek.

Het archeologische Eicha Museum is voortaan de enige gebruiker van het Teutenhuis in Bergeijk, nu de VVV en museum De Sigarenmaker uit het historische pand aan de Domineestraat vertrokken zijn. En het (deels vernieuwde) bestuur van Stichting Bezoekerscentrum Teutenhuis bestaat uit dezelfde personen als het bestuur van Stichting Eicha, dus ook daar is geen ruis op de lijn te verwachten. Nadat enkele gebruikers van het Teutenhuis elkaar een jaar geleden in een heuse dorpsrel bijna de tent uitvochten, heerst er nu een serene rust. Op 28 maart gaat het Teutenhuis weer open, is het plan.