Hilariteit om naamsverandering ouderenzorgorganisatie RSZK: ‘In de herfst van je leven’

VideoKEMPEN/VELDHOVEN/WAALRE - “De tijd van het jaar waarin de eens groene blaadjes aan de bomen langzaam verkleuren in een warm rood, geel en bruin kleurenspel. Je bent in de herfst van je leven.” Met deze metafoor presenteerde ouderenzorgorganisatie Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK) maandagavond vol trots haar nieuwe naam Oktober. Op social media kan de nieuwe naam vooral op hoongelach rekenen.

Telefoon gaat. Je zegt met: ,,Met mei. Zegt de andere kant: met oktober.” ,,Niemand wordt vrolijk van de herfst hoor.” ,,Heb bij deze naam ook zomaar het gevoel dat als oktober de herfst van hun leven is dat ze dan in december allemaal dood zijn.” Het is maar een greep uit de golf aan hilarische en soms verontwaardigde reacties op de nieuwe naam van de RSZK bij een bericht  over de naamswijziging op de Facebookpagina van de organisatie. 

Ook associaties met het Oktoberfest zijn niet van de lucht, gezien een GIF-filmpje van dansende vrouwen in dirndls. Daarnaast vinden veel bezoekers van de pagina dat de associatie van ,,vallende blaadjes” en ,,herfst van je leven” misplaatst in de context van een zorgorganisatie. ,,En wanneer start dan deze herfst? Of wat betekent dit voor de cliënt die nog niet ‘oktober’ is maar ‘juni’ en wel zorg nodig heeft?” 

Er zijn ook veel mensen die zo hun vraagtekens hebben bij de kosten voor de naamsverandering. ,,Een hele poppenkast die veel geld kost die ze beter aan de menskes in de zorg hadden kunnen besteden.”

Oktober is als ouderenzorgorganisatie actief op diverse locaties in de Kempen, Veldhoven en Waalre, waar zorginstellingen van de organisatie gevestigd zijn.

Volledig scherm
RSZK in Eersel © ED
Volledig scherm
Facebook-reacties op de naamswijziging van RSZK naar Oktober © Facebook
Volledig scherm
RSZK in Eersel © ED
Volledig scherm
Hilarische en soms verontwaardigde reacties op de nieuwe naam van de RSZK : Oktober. © Wim vd Broek
Volledig scherm
Dementiecabine bij RSZK t Hofhuys’in Bergeijk. © Fotomeulenhof