Volledig scherm
Archieffoto Hof van Solms. © Ton de Hond

Hof van Solms nog wel open voor een feestje

OIRSCHOT - Hof van Solms blijft voorlopig nog open voor evenementen. „Maar de rol van feestlocatie is wel eindig”, zegt de uitbater.

Coen van Genugten, uitbater van Hof van Solms sinds 1 april van dit jaar, maakte dat bekend. ,,De eigenaren Thieu en Gerard de Kroon hebben de wens om woningen in het complex te realiseren, daar lopen al lange tijd gesprekken over met gemeente. Zij kochten het pand in 1996, in eerste instantie met het oog op uitbreiding van hun brouwerij, ook in de Koestraat, vanwege de samenwerking met Bavaria. Die verplaatste echter de in Oirschot geplande activiteiten naar La Trappe in Berkel-Enschot, waardoor de extra ruimte bij Hof van Solms voor de brouwerij niet meer nodig was”, zo vertelt Van Genugten, die ook uitbater van brouwerij VandeOirsprong is.

Hij vervolgt: ,,Het Hof van Solms als feestlocatie is dus eindig, maar zal in elk geval de komende twee jaar hier nog voor te huren zijn. Omdat het lastig is om iets voor de toekomst te garanderen, zijn bijvoorbeeld Gilde Sint Sebastiaan en Liedertafel Santé, die hier hun ‘thuis’ hadden, naar elders uitgeweken. Ook de restaurantfunctie is verdwenen. Het Hof van Solms heeft dus geen openbare functie meer.”

Carnaval

Verder verandert er zo weinig mogelijk in de tussentijd, ook de naam niet, aldus de nieuwe uitbater. ,,Er blijven hier feesten en partijen mogelijk. Ook de gebruikelijke evenementen, zoals carnaval en de Bonte Avonden, blijven”, besluit Van Genugten.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.