Volledig scherm
Directeur Steven Nelemans met een van de elektrische auto's van Amber.

‘Hub’ voor deelauto’s in Oirschot

OIRSCHOT - Oirschot krijgt eigen ‘hub’ voor elektrische deelauto’s. De service is het initiatief van Ingenieursbureau Coenradie aan Moorland en wordt gerund door het Eindhovense bedrijf Amber.

De service wordt maandag 24 juni in gebruik genomen. Het gaat om twee gereserveerde parkeerplaatsen met laadpalen op het terrein bij Coenradie, het meetkundig bureau dat dit jaar dertig jaar bestaat. De deelauto’s zijn bedoeld voor werknemers van Coenradie, maar staan ook tot de beschikking van anderen. ,,De service is voor het hele dorp”, zegt Steven Nelemans van Amber. ,,Coenradie heeft het initiatief genomen en zal er als eerste gebruik van maken, maar hopelijk zullen meerdere partijen aanhaken.” Ook particulieren kunnen een beroep doen op de auto’s.

Amber heeft inmiddels ‘hubs’ in heel Nederland, met name in de grote steden en gekoppeld aan grotere bedrijven. De hub in Oirschot is de 65e van het bedrijf, dat in totaal 165 elektrische auto’s heeft rondrijden. Een gebruiker betaalt per gereden minuut en per geparkeerde minuut.

Belangrijke stap

Het is voor het eerst dat Amber een openbare hub runt vanuit een relatief klein dorp als Oirschot. ,,Dit is voor ons daarom een belangrijke stap”, zegt Nelemans. ,,In de Brainportregio krijgen we in de komende jaren te maken met grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid. Die los je niet alleen op vanuit het centrum van Eindhoven. Als de pilot in Oirschot een succes is, zal dit ook op andere plekken uitgerold worden.”