Volledig scherm
PREMIUM
Rob en Ellie van de Laar voor het Huis van de schipper in Hooge Mierde. © Bert Jansen

Huis met een naam: Het huis van de schipper in Hooge Mierde

ZOMERSERIEHOOGE MIERDE - Rob en Ellie van de Laar zorgden dat de naam van het in Hooge Mierde bekende echtpaar Rossiau voor altijd aan het dorp verbonden blijft. 

 In 2001 werden de Rotterdammers Rob en Ellie van de Laar verliefd op een huisje in de Corneliusstraat Hooge Mierde. Maar hoe leg je steeds aan die dorpsgenoten telkens uit in welk huis je nu precies woont? Als ze het duidden was de reactie steevast: ‘O, dat is het huis van de schipper’. ,,Dat vonden we wel een leuke naam en bovendien bespaart het ons veel uitleg”, zegt Rob.

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.