Groepsportret van de bemanning van de Engelse Lancaster. 
vlnr achterste rij: sgt E. Scott, sgt Roy Clay, sgt Eric Norris, sgt D. Macdonald, 
Voorste rij: W. Crook, piloot E. Canty en navigator John Reuben Vowles. 
Allen verloren het leven bij vijandelijke operaties. Zij zijn begraven op de Woenselse begraafplaats in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Groepsportret van de bemanning van de Engelse Lancaster. vlnr achterste rij: sgt E. Scott, sgt Roy Clay, sgt Eric Norris, sgt D. Macdonald, Voorste rij: W. Crook, piloot E. Canty en navigator John Reuben Vowles. Allen verloren het leven bij vijandelijke operaties. Zij zijn begraven op de Woenselse begraafplaats in Eindhoven. © .

Imponerende onthulling van monument vliegtuigramp in 1944 in Walik

WALIK - De onthulling van het monument ter nagedachtenis aan de zeven omgekomen bemanningsleden van de Lancaster zaterdagmiddag in Walik was imponerend. Meer dan tweehonderd mensen waren bij de onthulling van de monumentale steen door het Australische familielid Judy Smith en de Bergeijkse burgemeester Arinda Callewaert.

Australische en Engelse familieleden die waren opgespoord door de heemkundegroep ‘Van Rijthoven toen, tot Riethoven nu’ vertelden wat de dood van hun familielid op die 22e juni 1944 op de Walikerheide voor hun families betekende en hoe weinig ze er eigenlijk van wisten.

  1. Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’
    PREMIUM

    Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’

    HOOGELOON - Ze schrikt zich een ongeluk. ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot', schreeuwt een man met een vuurwapen in zijn hand en bivakmuts over z'n hoofd in woning in Hoogeloon tegen haar vader. Normaal doen ze 's avonds nooit de deur open. Maar ze dachten deze donderdagavond iets na zeven uur dat een van de broers thuiskwam. Nu staan ze in het halletje van hun huis aan de Ten Eiken neus aan neus met twee gewapende mannen.