Volledig scherm
PREMIUM
Groepsportret van de bemanning van de Engelse Lancaster. vlnr achterste rij: sgt E. Scott, sgt Roy Clay, sgt Eric Norris, sgt D. Macdonald, Voorste rij: W. Crook, piloot E. Canty en navigator John Reuben Vowles. Allen verloren het leven bij vijandelijke operaties. Zij zijn begraven op de Woenselse begraafplaats in Eindhoven. © .

Imponerende onthulling van monument vliegtuigramp in 1944 in Walik

WALIK - De onthulling van het monument ter nagedachtenis aan de zeven omgekomen bemanningsleden van de Lancaster zaterdagmiddag in Walik was imponerend. Meer dan tweehonderd mensen waren bij de onthulling van de monumentale steen door het Australische familielid Judy Smith en de Bergeijkse burgemeester Arinda Callewaert.

Australische en Engelse familieleden die waren opgespoord door de heemkundegroep ‘Van Rijthoven toen, tot Riethoven nu’ vertelden wat de dood van hun familielid op die 22e juni 1944 op de Walikerheide voor hun families betekende en hoe weinig ze er eigenlijk van wisten.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.