Volledig scherm
PREMIUM
De wereldkampioenen in 1978: Van rechts naar links: Jan van Houwelingen, Bart van Est, Bert Oosterbosch en Guus Bierings. © ANP

In het wiel bij de wereldkampioen in Oirschot

OIRSCHOT - Leden van de ploeg die in 1978 wereldkampioen ploegentijdrit werd, kruipen in Oirschot nog een keer op de fiets.

Nog één keer trekken ze op pinkstermaandag 10 juni het wielerpak aan om samen een team te vormen. Bijna 41 jaar na hun wereldtitel op de ploegentijdrit kruipen Bart van Est, Jan van Houwelingen en Guus Bierings in Oirschot weer op de racefiets om wiel aan wiel de kilometers zo snel mogelijk weg te malen. In de 22 kilometers dwars door 'De Groene Corridor' komen alle herinneringen aan hun machtige rit van destijds in Duitsland ongetwijfeld boven.

  1. ‘Hier in Vessem gaan ecologie en economie hand-in-hand'

    ‘Hier in Vessem gaan ecologie en economie hand-in-hand'

    VESSEM - De goudgele kleur van de brem zal de passant van het Meerven dit voorjaar niet ontgaan. Op initiatief van Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze zijn er zaterdag landschapselementen met die bekende struiken aangelegd. Met schop en waterdichte schoenen of laarzen aan de voeten is een dertigtal natuurliefhebbers op een perceel nabij de kruising Meerven-Keienhurkseweg aan het werk. Vughtenaar Ad Roefs maakt met zijn schop een gat waarna zijn zoon Maarten (7) er een jonge hazelaar in zet.