Volledig scherm
PREMIUM
Dierenarts Iris van Deur in nieuwe dierenkliniek in Hoogeloon © FotoMeulenhof

In Hoogeloon kan de hond onder begeleiding sporten

HOOGELOON Er zijn maar vier orthomanuele dierenartsen in Nederland. Iris van Deur heeft sinds kort een praktijk aan de Groenstraat in Hoogeloon. 

Orthomanuele artsen richten zich binnen de dierengeneeskunde op de symmetrie in de wervelkolom en op de gewrichten van dieren. „De orthomanuele geneeskunde heeft vanaf 2000 meer aandacht gekregen in de dierengeneeskunde. Vooral honden zijn vaker dan vroeger een gezinslid geworden. Ze worden veel actiever bij het gezin betrokken en dat leidt tot meer klachten. Onze klanten komen uit heel Nederland en uit België want orthomanuele dierenartsen zijn dun gezaaid.” In de kliniek in Hoogeloon, die bestaat uit twee spreekkamers, een grote revalidatieruimte en een wachtkamer, krijgt Van Deur (44) ondersteuning van Daniëlle de Lange (32).

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.