Volledig scherm
Archieffoto. © ANP XTRA

In Oirschot betalen bewoners ook in 2019 de meeste onroerendezaakbelasting van Brabant

OIRSCHOT - In 2019 gaat de Onroerendezaakbelasting (ozb) verder stijgen, met gemiddeld 2,2%. Daar hebben veel huiseigenaren last van. Ook Brabant is geen uitzondering. Maar nergens in de provincie betalen ze zo veel als in Oirschot. 

Die prijsstijging blijkt uit een steekproefonderzoek van Vereniging Eigen Huis. Daaruit blijkt dat in Oirschot  huiseigenaren in 2018 gemiddeld 435 euro betaalden. Daarmee waren zij dit jaar al de duurste, maar dat blijft ook in 2019 zo. Dan stijgt de belasting daar naar 443 euro.

Uitschieters

Naast Oirschot kwamen er meerdere opvallende cijfers uit het onderzoek. De hardste stijger is Cuijk. Daar neemt de ozb met maar liefst 32 procent toe. Ze gaan daar van 259 naar 342 euro. In Asten is er juist een harde daling te zien. Daar gaan ze van 317 euro naar 290 euro. In Roosendaal betalen ze met 221 euro volgend jaar het minste. 

Bekijk hier hoe het zit met de rest van Brabant

  1. Popmuziekspektakel Kempensessie in Steensel staat weer als een huis

    Popmu­ziekspek­ta­kel Kempenses­sie in Steensel staat weer als een huis

    STEENSEL - Wie Steensel en april zegt, zegt Kempensessie, zondag al voor de 41-ste keer. In De Höllekes leverde de samenwerking tussen het gemeenschapshuis en muziekcentrum JAM uit Eersel weer veel muzikaal vertier op. Van de middag tot middernacht kreeg Steensel muziek en gezelligheid over zich uitgestrooid. In de geluidsarme zaal van het gemeenschapshuis de pittige muziek en in de tent de meer luchtige klanken. De podiumbezetting is er gemêleerd, wat ook terug te zien in de keur van bezoekers: van jong tot oud en van doorgewinterde muziekliefhebber tot de gelegenheid luisteraar.