Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote moeten het hek rond hun huis verwijderen. De oprit (op deze foto achter het hek) mag blijven liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote moeten het hek rond hun huis verwijderen. De oprit (op deze foto achter het hek) mag blijven liggen. © DCI Media/ED

Jan de Rooy moet hek rond huis in Middelbeers weghalen, oprit mag blijven liggen

MIDDELBEERS - Jan de Rooy uit Middelbeers moet een 869 meter lang en 2 meter hoog hekwerk verwijderen. De gemeente Oirschot trok hiervoor terecht de vergunning in, aldus rechtbank Oost-Brabant. Ook mag hij een schuurtje op zijn grond niet renoveren. De aangelegde oprit mag daarentegen wel blijven liggen.

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.