Volledig scherm
© Thinkstock

Jeugd Westerhoven druk met coronasoep en wc-papier

WESTERHOVEN - Coronasoep maken of velletjes wc-papier tellen: de pakweg honderd jeugdige deelnemers aan de ‘Kids at home challenge’ in Westerhoven gaan een uitdagend weekend tegemoet.

Om klokslag tien uur aanstaande zaterdagochtend krijgen de kinderen uit Westerhoven die meedoen 25 opdrachten via Whatsapp binnen. Alle opdrachten zijn in en om het huis uit te voeren. Bijvoorbeeld: zet een trimparcours uit in de tuin met leuke obstakels. Of: bedenk zelf het recept voor ‘coronasoep’ en stuur een foto door van het eindresultaat. De bewijzen moeten geleverd worden in de vorm van foto's of korte video's waar de kinderen zelf op staan. Die kunnen tot zondagmiddag drie uur ingestuurd worden. Een jury beoordeelt alle inzendingen op originaliteit: hoe leuker, hoe meer punten.

Het initiatief van de Kids at home challenge komt uit de koker van WIJ WEsterhoven, een inwonersorganisatie die als doel heeft het dorp te verbinden. De aanmeldingstermijn is inmiddels gesloten en zo'n honderd kinderen tussen 4 en 14 jaar hebben zich aangemeld voor het gratis thuisevenement. Dat is zo'n 60 procent van alle kinderen in die leeftijdscategorie in het kleine dorp in de gemeente Bergeijk, laat de organisatie weten.

2500 foto's of filmpjes

Niet alleen voor de kinderen wordt het een druk weekend: het organisatiecomité bestaat uit acht personen. Die acht krijgen dus in iets meer dan een etmaal zo'n 2500 foto's of filmpjes binnen ter beoordeling. „Dat zijn heel veel data”, laat een woordvoerder weten. „We hebben een ICT’er gevraagd ons daarbij te helpen zodat het systeem niet vastloopt.” 

De kinderen die meedoen mogen zelf weten welke opdrachten ze maken. Wie aanstaande zondag om 15.00 uur de meeste punten heeft verzameld, wint een prijs. 

  1. Jeroens Clan in Kattendans Bergeijk: theaterbezoek bijna een expeditie
    PREMIUM

    Jeroens Clan in Kattendans Bergeijk: theaterbe­zoek bijna een expeditie

    BERGEIJK - Theater in coronatijd krijgt hoe dan ook iets van een expeditie: uitvinden hoe je met voldoende afstand je zitplaats kunt bereiken. En weer verlaten. De Kattendans in Bergeijk heeft er een heel protocol voor ontwikkeld, inclusief de nu wel bekende tape met pijlen op de grond. Zelf zien ze de humor er ook wel van in, want als ik eerst naar de wc wil voordat ik een drankje ga halen, mag ik toch even de uitgezette route verlaten: ‘dat moet dan maar’.