Documentairemakers Lars Berkers, Teun van Brunschot en Jop van de Ven bij de restanten van de hoeve Balsvoort op de Kampina waar de gebroeders Schut vanwege verzetsdaden zijn vermoord door de nazi’s.
Volledig scherm
PREMIUM
Documentairemakers Lars Berkers, Teun van Brunschot en Jop van de Ven bij de restanten van de hoeve Balsvoort op de Kampina waar de gebroeders Schut vanwege verzetsdaden zijn vermoord door de nazi’s. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Jongeren diep onder indruk van verhaal over tijdens oorlog vermoorde broers: ‘Mag niet vergeten worden’

OIRSCHOT – De wrede wijze waarop de broers Hein en Bernard Schut op de Kampina aan hun einde kwamen, in de nadagen van de oorlog, maakt nog steeds diepe indruk. Drie Oirschotse jongeren maakten daarom een documentaire over de gebeurtenissen. ,,Zodat dit verhaal nooit vergeten wordt.”

 1. Provincie laat bestrijding jeukrups over aan natuur: ‘Goed dat Brabant niet standaard naar spuit grijpt’
  PREMIUM

  Provincie laat bestrij­ding jeukrups over aan natuur: ‘Goed dat Brabant niet standaard naar spuit grijpt’

  DEN BOSCH - Brabant stopt vanaf volgend jaar met omstreden bestrijdingsmiddelen tegen de eikenprocessierups. Alleen als de volksgezondheid in gevaar komt, grijpt de provincie nog in. Voor de rest laat ze het werk over aan de natuur, die wel wat hulp krijgt door vijanden van de jeukrups het hof te maken. De nieuwe aanpak komt met een boodschap: we moeten leren leven met de overlast.
 1. Nieuwe klokken uit Asten blinken in Washington en Tracy Roosevelt glundert: ‘Er is een speciale band’
  Play

  Nieuwe klokken uit Asten blinken in Washington en Tracy Roosevelt glundert: ‘Er is een speciale band’

 2. Bevrijdingsdag: 'Hoe viert u de vrijheid?'
  Play

  Bevrij­dings­dag: 'Hoe viert u de vrij­heid?'