Volledig scherm
PREMIUM
Jos Hendriks heeft als Rythovius-eindexamenleerling in 1967 zijn eindexamen Frans over moeten doen, net als sommige Rythovius-leerlingen nu. Het examen werd destijds afgekeurd omdat een docent een fout had gemaakt bij het nakijken. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Jos Hendriks uit Eersel moest door nakijkfout ook op herhaling voor eindexamen op Rythovius College

EERSEL - Vwo-leerlingen van het Rythovius in Eersel moesten deze week eindexamens overdoen omdat de postzak met hun examens werd gestolen. Jos Hendriks weet hoe het voelt. Hij moest in 1967 op die school opnieuw aan de bak, nadat het eindexamen Frans was afgekeurd door een nakijkfout van zijn docent.

'Kandidaten moeten Franse vertaling overmaken", kopte het Eindhovens Dagblad boven een nieuwsbericht in 1967. Jos Hendriks was één van de zeventien eindexamenleerlingen hbs A op het Rythovius College die destijds opnieuw in de examenbanken moesten plaatsnemen voor een onderdeel van zijn Franse examen, dat bestond uit het maken van een vertaling.

  1. Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel
    VIDEO/update

    Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehou­den vrachtwa­gen­chauf­feur werd mogelijk onwel

    EINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden.