Volledig scherm
PREMIUM
De villa die Georgine Mirandolle liet bouwen op De Hees. © Judith Evertse

Juffrouw Mirandolle: Een markante freule op de hei in Eersel

EERSEL - In buurtschap De Hees in Eersel staat een opvallende villa die werd bewoond door een markante, steenrijke dame uit Amsterdam, juffrouw Mirandolle.

Met de kermis werd elke familie in De Hees door haar getrakteerd op een luxe taart van bakkerij Kluijtmans uit Eindhoven. Als er een baby werd geboren in het gehucht dan kwam ze persoonlijk ‘met de kromme arm’ om een royaal kraamcadeau te bezorgen: ieder kind kreeg 100 gulden. Het is maar één van de vele anekdotes die dorpsbewoners wisten te vertellen over de steenrijke Juffrouw Georgine Mirandolle uit Amsterdam, één van de meest excentrieke bewoners die het Eerselse buurtschap de Hees ooit heeft gekend. Met haar opgestoken haar, chique lorgnet en Chinees-Indische gelaatstrekken was zij een opvallende verschijning in het Eersel van begin 20e eeuw.

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.