Kees Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Jansen. © Jan Smets

Kees Jansen uit Bladel zette zich met hart en ziel in voor de kansarmen

1933-2021BLADEL - Kees Jansen uit Bladel is vorige week overleden. Een leven lang zette hij zich in voor mensen, vooral jongeren, met weinig kansen in het leven.

 1. Zelfrijdende auto geeft cardiologen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dottermethode
  PREMIUM

  Zelfrijden­de auto geeft cardiolo­gen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dotterme­tho­de

  EINDHOVEN - De bedenkers hadden het waarschijnlijk niet kunnen verzinnen, maar de kennis achter de zelflerende en zelfrijdende auto maakt een einde aan een verhitte discussie onder cardiologen. Want moet er nu wel of niet een fikse doorstroming in een kransslagader zijn om een vernauwing te meten? Rekenmethodes die zelfrijdende auto’s ook gebruiken, gaven het antwoord: ‘Ja, dat moet’.
 2. Ger de Wind (1932-2021) had achteraf liever schrijver willen worden; met zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog bereikte hij ook de jeugd
  PREMIUM
  In Herinnering

  Ger de Wind (1932-2021) had achteraf liever schrijver willen worden; met zijn verhalen over de Tweede Wereldoor­log bereikte hij ook de jeugd

  KNEGSEL - Na zijn pensioen bij Philips vond Ger de Wind (1932-2021) als het ware een tweede leven: hij ging studeren en schrijven, vooral over zijn oorlogsherinneringen en over internationale politiek. Hij had een grote drang om de jonge generaties te vertellen wat er gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog, en was iemand die graag de boel bij elkaar hield. Hij stierf thuis in Knegsel, omringd door zijn vrouw en (klein)kinderen.