Een laboratorium van het StudieCentrum voor Kernenergie (SCK CEN) in het Belgische Mol. De organisatie wil op het eigen terrein een nieuwe nucleaire installatie gaan bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een laboratorium van het StudieCentrum voor Kernenergie (SCK CEN) in het Belgische Mol. De organisatie wil op het eigen terrein een nieuwe nucleaire installatie gaan bouwen. © BELGA

Kempengemeenten: geen bezwaar tegen nieuwe nucleaire installatie in Belgische Mol

EERSEL - Vijf Kempengemeenten gaan geen bezwaar maken tegen de bouw van een nieuwe installatie in het Belgische Mol die ervoor zorgt dat de hoeveelheid nucleair afval in die plaats afneemt. De gemeenten verwachten niet dat de installatie 'grensoverschrijdende milieugevolgen’ zal hebben.

  1. Kinderen verdienen geld voor een groener schoolplein in Riethoven

    Kinderen verdienen geld voor een groener school­plein in Riethoven

    RIETHOVEN - Het kale Riethovense schoolplein met alleen enkele bankjes, tafeltennistafels en baskets gaat dit najaar flink op de schop. Op 13 november bestaat de Sint-Willibrordusschool exact honderd jaar. Om dat te vieren is de afgelopen tijd in Riethoven hard gewerkt aan plannen om het schoolplein een fikse vergroening en opknapbeurt te geven. Ook de kinderen hebben meegewerkt aan het ontwerpen, ideeën aandragen en het financieren van dit plan.