Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Kempenhorst wint Gouden Schaal voor kantine

OIRSCHOT - De dames van 'het winkeltje' op het Kempenhorst College hebben de Gouden Schaal gewonnen voor hun gezonde schoolkantine. Zij ontvingen deze prijs van het Voedingscentrum.

Het Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot vindt het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling van de kantines op hun scholen gezond is. In samenwerking met cateraar Markies werken zij daarom volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines, opgesteld door het Voedingscentrum. De school wil minimaal voldoen aan de standaard 'Zilver', maar na het controlebezoek van het Voedingscentrum heeft het Kempenhorst College dus in één keer 'Goud' behaald. Minoes Borghaerts, accountmanager bij Markies, vertelt dat het een geleidelijk proces is geweest. ,,Verandering doorvoeren is niet altijd eenvoudig, maar het werkt om de leerlingen te verleiden met gezondere keuzes. Alle eer voor het behalen van het goud geeft zij aan medewerkers Ingrid Voerman en Monique Klaassen die de schoolkantine runnen. Deze gastvrije dames hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan; van hun gratis smaakwater bijvoorbeeld, wordt gretig gebruikgemaakt.

Voerman vertelt dat ze hebben geluisterd naar de wensen van leerlingen. 'Leerlingen zijn meer bezig met gezond eten en gezond leven.'