Volledig scherm
PREMIUM
Kermis in Steensel, vermaak voor jong en oud. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kermisterrein in Steensel wordt leger, feesttent raakt steeds voller

STEENSEL - De kermis in Steensel heeft al vele jaren dezelfde attracties. Het is nog steeds een hoogtepunt in de dorpsgemeenschap, maar toch is het niet meer als vroeger.

De dorpskermis is vaak een aanleiding voor een dorpsfeestje. En dat vier dagen lang. Gezinnen en vaak hele families kwamen 'op de kermis' en daar hoorde een bezoekje aan het kermisterrein bij. Rondje draaimolen, ritje botsauto’s, een keer schieten en in de zweefmolen. Lotjes kopen en enveloppen trekken bij de muziekvereniging en de korfbalvereniging, een ijsje, visje en oliebol en dan naar huis waar de vlaai en het bier wachtten. Dat was in Steensel niet anders. 

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.