Volledig scherm
De ketting met daarin de as van Robert-Jans vader © Privéfoto Robert-Jan Meijer

Ketting Robert-Jan (42) met daarin as van vader teruggevonden bij Center Parcs De Kempervennen: ‘Ik spring een gat in de lucht’

UpdateWESTERHOVEN/BALEN - Het had afgelopen zaterdag een leuk uitje moeten worden voor de 42-jarige Robert-Jan Meijer uit het Belgische Balen toen hij met zijn vriendin ging zwemmen bij Center Parcs De Kempervennen. De dag liep echter niet zoals gepland: Meijer raakte de ketting met de as van zijn overleden vader kwijt. ,,Het voelde alsof ik hem opnieuw verloren heb", vertelt Meijer. Inmiddels is de ketting weer gevonden. Meijer haalt hem woensdag op.

Meijer was met zijn vriendin in het golfslagbad toen zij hem vroeg waar hij zijn ketting had gelaten. ,,Ik schrok me kapot, want ik had hem helemaal niet afgedaan. Ik ben toen direct naar de badmeester gegaan en ben gaan zoeken. Maar ik was al in alle glijbanen geweest enzo, dus dat was echt geen doen.” Na de berichtgeving dinsdag bleek dat het kettinkje gevonden was. Woensdag om 13.00 uur gaat Meijer hem ophalen. ,,Ik ben echt reuze blij. Ik spring een gat in de lucht.”

Maatje

De vader van de 42-jarige Belg overleed met kerst 2011 na een kort ziekbed. Een deel van de as van zijn vader droeg Meijer altijd in een druppelvormige, zilveren hanger om zijn nek. ,,Mijn vader was echt mijn maatje. Doordat ik die ketting had, had ik mijn maatje toch nog bij me. Nu was hij echt weg-weg. En dat doet zeer. Ik sliep er slecht van.”

Volledig scherm
Robert-Jan met de ketting om zijn nek © Privefoto Robert-Jan Meijer
Volledig scherm
Robert-Jan heeft zijn hanger woensdag teruggekregen. Als dank heeft Robert-Jan een bos bloemen aan Center Parcs gegeven.