Volledig scherm
Kittens onder motorkap gehaald in Bergeijk © Facebook / Dierenambulance Brabant Zuid-Oost

Kittens zitten muurvast in motorkap van auto: ‘Pootje hing er maar slap bij’

BERGEIJK - Niet één maar twee kittens kwamen zondag in de problemen in Bergeijk. De beestjes waren allebei vast komen te zitten in de motorkap van een auto.

Bij een van de kittens was het de linkervoorpoot die muurvast zat. De dierenambulance werd ingeschakeld, maar zelfs met hulp bleek het een lastige opgave om het diertje uit de motorkap te bevrijden. ,,Het zwart-witte katje blies, gromde en beet flink van zich af”, aldus Dierenambulance Zuid-Oost. ,,Er zouden verwilderde katten in de buurt rondlopen en het vermoeden was dat deze kitten bij dat groepje hoorde.”

Pootje

Met behulp van heel wat creativiteit en buig- en losmaakwerk is het uiteindelijk gelukt om de kitten uit zijn benarde positie te bevrijden. ,,Het pootje deed alleen niets meer, hing er maar slap bij.” De kat werd naar de dierenkliniek gebracht, waar uiteindelijk bleek dat er niets was gebroken. ,,Van enig verwilderd gedrag was geen sprake meer toen het beestje eenmaal bij de dierenarts was. Spinnend en spelend onderging hij zijn onderzoeken.”

Niet veel later kreeg de dierenambulance een tweede oproep. Twee kilometer verwijderd van de plek waar de eerste kitten van zich had laten horen, bleek nu een tweede kitten vast komen te zitten in een motorkap. Deze viervoeter was echter al bevrijd door de melders voordat hulp arriveerde.

Beide kittens zijn ,,vrolijk tegen elkaar miauwend” naar de opvang in Eindhoven gebracht. 

Volledig scherm
Een van de katjes beet flink van zich af. © Facebook / Dierenambulance Brabant Zuid-Oost
Volledig scherm
Het andere katje was heel tam © Facebook / Dierenambulance Brabant Zuid-Oost