Volledig scherm
Zittingsavond in Stekkegat. © André Oosterwijk

Koddigheid regeert Stekkegat

LUYKSGESTEL  - Carnavalsvereniging De Stekkeraopers vierden hun vijftigste aflevering van de zittingsavond in het dorp onder leiding van Prins Jasper D'n Urste met een hoop koddigheid en een paar nieuwelingen. Zo vulden de twee jonge meiden van 'Hell yeah we Roel' als Siamese tweeling in hun debuut het podium. 

In hun eenheidskostuum vertelden ze op humoristische, koddige manier over hun belevenissen met het openbaar vervoer op weg naar hun verklede date in de volle, verklede zaal van Stekkegat. Ze moesten steeds in de rij gaan staan en ook het inchecken voor twee man terwijl de ander nergens heen hoefde zorgde voor problemen. De tweeling was verder wel blij met elkaar en hun twee aparte bipsen en 'niet van elkaar los te branden'.

Wat? Stekkegatse zittingsavond
Door: CV De Stekkeraopers
Gezien op: vrijdag 8 februari
Waar: zaal de Drie Linden in Luyksgestel

Pig had in zijn roze varkenskostuum zijn vuurdoop als tonpraoter. De overgebleven 'Pik' van het bekende, gestopte duo ‘Pik en Ik' verblijdde het publiek nu als feestvarken met dubbelzinnigheid en leuke grappen en lanceerde zijn eigen lied 'Pig City' op een bekende melodie over een andere city.

De jongerengroep De prutsers doet steeds nadrukkelijker mee in de zitting in hun prille bestaan. In drie sketches verdeeld over de avond steken ze zonder veel woorden de draak met polsstokspringers, en zijn ze heel creatief met wc-brillen maar ook met binnenbanden.

Stein van de Raad van elf haalde zijn Belgische vriendin in het publiek over om even op het podium een taalspelletje te doen. De zaal weet daardoor voortaan dat het Belgische 'ambras' voor ruzie staat en 'een stoefer' een opschepper is.

Tijdens de vier uur durende show trok ook nog een aantal vaste gasten voorbij. Het duo Swinnen en Vermeulen vertelde in onvervalst Belgisch dialect in woord en beeld over de ervaringen als geestenvangers. Dansgroep Flash spetterde als hoogtepunt aan het einde van het spektakel.