Michael en Marloes van der Heijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael en Marloes van der Heijden. © DCI Media

Koning Marloes verstoot echtgenoot Michael van troon

LAGE MIERDE - Ook het gildeleven is in zijn volle glorie losgebarsten en floreert als weleer. De ene na de andere traditionele oude koning maakt plaats voor de nieuwe, maar in Lage Mierde bij Gilde Sint Ambrosius 1695 heeft wel een heel bijzondere wisseling plaatsgevonden. Talentvolle Marloes neemt de eretitel van haar echtgenoot Michael over.

 1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

  Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

  EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.
 2. Dorp wacht met smart op toestemming om te kunnen bouwen, maar vreest provincie:  ‘Dat is je reinste eco-terreur’
  PREMIUM

  Dorp wacht met smart op toestem­ming om te kunnen bouwen, maar vreest provincie: ‘Dat is je reinste eco-ter­reur’

  CASTEREN - De vleermuis, de steenmarter, de gierzwaluw, de huismus, er zijn inwoners van Casteren die het helemaal gehad hebben met deze vriendjes uit de natuur. De reden: een bouwplan van tien woningen komt maar niet van de grond vanwege een ecologisch onderzoek dat bij de provincie ligt. Dikke kans dat de diertjes daarin voorkomen. Ed Verhoeven, woordvoerder van de initiatiefnemers, briesend: ,,Het is je reinste eco-terreur en dat is het.”