Volledig scherm
*Marja Bossers van den Bors* koninklijke onderscheiding bij cafe *vingerhoeds* Oirschot © FotoMeulenhof

Koninklijke onderscheiding Marja Bossers uit Oirschot

OIRSCHOT - Marja Bossers-van den Bors heeft zaterdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. De Oirschotse mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Het lintje werd haar opgespeld door Oirschots burgemeester Judith Keijzers-Verschelling. Dat gebeurde in café Vingerhoeds aan de Oude Grintweg in Oirschot, waar het dertig jarig bestaan van het ViVaVakantiekamp werd gevierd.

Marja Bossers (53), werkzaam als gedragsspecialist bij scholenkoepel SKOBOS, wordt met de onderscheiding gewaardeerd voor haar inzet voor de gemeenschap op vele fronten. Zo is ze intensief betrokken bij de werkgroep van het ViVaVakantiekamp, een jaarlijks terugkerend initiatief voor volwassenen met een verstandelijke beperking in deze regio. Mevrouw Bossers is eindverantwoordelijke en ‘het gezicht’ van de week. 

Tevens is ze lid van de EHBO-vereniging De Beerzen. Tussen 1999 en 2008 was ze ook voorzitter van deze club. Zij droeg onder meer bij aan de realisatie van een aantal AED’s in Oirschot en de Beerzen.

Daarnaast is mevrouw Bossers redactieled van Beers' Gebuurt, de live-talkshow voor en door inwoners van de Beerzen.