Volledig scherm
PREMIUM
Jo en Tom Jansen bezorgen al 25 jaar de krant in Hoogeloon © Bert Jansen

Kranten bezorgen zit in de genen bij Tom en Jo uit Hoogeloon

HOOGELOON - Zoon Jeroen gaf in augustus 1993 de aanzet. Inmiddels bezorgt het echtpaar Tom (bijna 74) en Jo Jansen-Castelijns (72) al 25 jaar lang de krant in een deel van Hoogeloon.

‘Het zit een beetje in de genen van onze familie. Ook mijn ouders gingen in Hoogeloon op pad voor het bezorgen van De Kempenaer, dorpsblad ’t Hoogeloontje en allerlei folders. Wij hebben met ons gezinnetje die lijn doorgetrokken en voor je het weet ben je 25 jaar verder”, zo vertelt Jo Jansen. Elke morgen om vijf uur wordt de krant in de Dyckmeesterstraat afgeleverd en gaat Tom aan de slag om de routes af te tellen en uit te splitsen. Echtgenote Jo volgt dan snel en als de tassen vol zijn gaan ze ieder voor hun eigen wijken op pad. Tegen zessen is de klus geklaard. Na het ontbijt lonkt dan meestal nog even het bed. Al 25 jaar is dit het ochtendritueel en vooralsnog zijn ze niet van plan ermee te stoppen.

  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen