Volledig scherm
© rgbstock.com

Kunst Adelt uit Hapert gaat op festivaltoer

HAPERT - Geen gewoon concert, maar een feestavond met staanplaatsen en festivalmuziek. Met 'Into the Music' wil muziekvereniging Kunst Adelt uit Hapert zaterdag 30 november een nieuw, jong publiek bereiken.

,,We brengen iets nieuws om meer mensen te betrekken bij onze harmonie. Dat kunnen nieuwe leden zijn, maar ook ouders om zo de jeugd te bereiken'', zegt Mike Vosters, bestuurslid en slagwerker bij Kunst Adelt uit Hapert.

Met ruim honderd leden is de Hapertse harmonie een bloeiende vereniging. Het blijft echter zoeken naar nieuwe wegen om Hapert een ander beeld van de club te tonen.

Met de feestavond Into the Music denkt medeorganisator Stijn Leijten daarvoor een manier gevonden te hebben. ,,We gaan in Den Tref een andere sfeer creëren, iets anders dan een stoffig concert. Het moet een relaxte, gevarieerde popavond worden met festivalmuziek. Soul, rock en ook Nederlandstalige hits komen voorbij'', vertelt hij.

Die muziek komt van het harmonieorkest, versterkt met een combo, de slagwerkgroep en een eigen 'streetband'. Bijzonder is dat de slagwerkgroep samengesteld is uit leden van Kunst Adelt en harmonie l'Union uit Bladel. Zij zijn ook te horen op de Bladelse Proms.

Het meest trots zijn Leijten en Vosters echter op het jonge talent, dat op het Hapertse podium een kans krijgt. Uit veertien kandidaten koos een vakjury drie kandidaten via een video, een auditieronde en een battle in de stijl van het televisieprogramma The Voice. ,,Winnares is Celine van Bussel, maar we vonden Tisha Gerard en Gitte de Beijer zo enthousiast en zo goed dat ze ook mee mogen doen'', vertelt Leijten.

Daarnaast kan Kunst Adelt rekenen op de medewerking van ervaren artiesten, onder wie Anneli Verhees, Peter Bons, Arthur Morpey, Bram Janssen-Ros en dj Ruben Sosa. Vosters is enthousiast. ,,We spelen muziek die zowel bij het orkest als bij de solisten past. Die wisselwerking maakt het echt leuk.''

'Into the Music' is zaterdag 30 november om 20.00 uur in buurthuis Den Tref in Hapert. Er zijn alleen nog kaarten voor staanplaatsen à 12,50 euro verkrijgbaar via de website.