Volledig scherm
PREMIUM
Riviertje de Beekloop bij Bergeijksedijk dreigt droog te vallen. Er wordt wat grondwater ingepompt als 'overlevingswater' © Jean Pierre Reijnen

Laagje water moet levens redden van kwabaal en kokerjuffer in Beekloop Bergeijk

BERGEIJK - Om de levens te redden van zeldzame diersoorten als het kokerjuffertje en de kwabaal, pompt het waterschap in Bergeijk grondwater over naar de droogvallende Beekloop.

De naweeën van de extreme droogte van vorig jaar zijn nog steeds voelbaar in de regio. In het Dommelgebied is dat niet anders. De Beekloop, een stroompje met bijzondere flora en fauna, dreigt zelfs droog te vallen. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor een aantal beschermde diersoorten, vreest het waterschap. Daarom is ze woensdag begonnen met een reddingsactie.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.