Werk aan de natte natuurparel die grenst aan onder meer Landgoed Wellenseind. Diverse kavels zijn nu niet meer gescheiden door rechte sloten en kanaaltjes maar door aangelegde meanderende stroompjes. Ook zijn er bruggetjes en paden aangelegd voor bezoekers. Op de foto vlnr: Paul Brouns (Buro Kragten), Pieter Fransen en Roy van Emmerik (aannemersbedrijf Ploegam) en Mario Graat (Waterschap De Dommel).
Volledig scherm
PREMIUM
Werk aan de natte natuurparel die grenst aan onder meer Landgoed Wellenseind. Diverse kavels zijn nu niet meer gescheiden door rechte sloten en kanaaltjes maar door aangelegde meanderende stroompjes. Ook zijn er bruggetjes en paden aangelegd voor bezoekers. Op de foto vlnr: Paul Brouns (Buro Kragten), Pieter Fransen en Roy van Emmerik (aannemersbedrijf Ploegam) en Mario Graat (Waterschap De Dommel). © Juan Vrijdag / DCI Media

Landgoed De Utrecht wordt weer echte natte natuurparel

LAGE MIERDE/NETERSEL - Driehonderdduizend kuub zwarte grond naar een andere plek, een onderwaterdoorgang van 350 meter en nieuwe wandelpaden met vlonderroutes. Ook een geheel nieuw fietspad langs een eeuwenoude meanderende beek. Maar bovenal: nieuwe huisvesting voor de zeer zeldzame Oligostomis, een insect dat in Nederland slechts op twee plekken voorkomt.