Alle 111 kinderen van basisschool d’n Opstap in Lage Mierde deden mee aan de sponsorloop.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle 111 kinderen van basisschool d’n Opstap in Lage Mierde deden mee aan de sponsorloop. © DCI Media

Leerlingen Lage Mierde rennen extra hard bij sponsorloop tegen kanker; Moeder en kinderen vertelden in alle klassen wat ziekte met hun deed

LAGE MIERDE - ,,Super indrukwekkend", zo reageert Suzan de Laat uit Lage Mierde op de sponsorloop van de schoolkinderen in haar dorp. De 111 leerlingen van d'n Opstap renden woensdag niet alleen om geld op te halen voor Alpe d’HuZes, maar ook een beetje voor háár.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Een dwarslaesie houdt Sjaan (47) niet tegen: ‘Ik beklom de Alpe d’Huez met mijn handbike’
  PREMIUM

  Een dwarslae­sie houdt Sjaan (47) niet tegen: ‘Ik beklom de Alpe d’Huez met mijn handbike’

  Ruim 21 jaar geleden belandde Sjaan Quirijns (47) door een sportongeluk in een rolstoel. Zolang dwarslaesies niet genezen kunnen worden, draagt de Utrechtse haar steentje bij aan onderzoek. Hierdoor kon zij weer lopen met hulp van een exoskelet: een gemotoriseerd ‘robotpak’. ,,Ik zeg altijd: ‘Is het wetenschappelijk of maatschappelijk, bel Sjaan maar’. Negen van de tien keer doe ik mee.”