Volledig scherm
Linda van Sambeeck wil aan de Breestraat een kinderopvang starten. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijnen

Lekker vies worden in nieuwe kinderopvang Hoogeloon

HOOGELOON - Linda van Sambeeck heeft bij de voormalige boerderij van de familie Jacobs aan Breestraat 3 in Hoogeloon plannen voor kinderopvang. De opvang wordt kleinschalig van opzet, met een dierenwei en moestuin in een landelijke sfeer.

De 27-jarige Van Sambeeck is afkomstig uit Bladel, maar heeft zich sinds enkele jaren met partner Teun Ansems gevestigd in het Hoogeloonse.

,,Het zit al langer in mijn hoofd om zelfstandig een kinderopvang te realiseren. Ik heb inmiddels negen jaar ervaring in de branche en qua opleiding voldoende bagage om zelfstandig de kar te trekken. Met Teun heb ik eerst rondgekeken om ergens iets te huren. Toen deze hoeve te koop kwam, hebben we samen met de broer van Teun het geheel gekocht. We maken hier twee wooneenheden en bouwen een ruimte bij voor de opvang van kinderen.”

Quote

Er wacht ons een enorme klus op een prachtige locatie

Linda van Sambeeck

Ansems voorziet een boerderijachtige opzet. ,,Kinderen hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen en die ruimte hebben we hier op deze locatie. De sfeer moet landelijk worden, we proberen als het ware het landschap naar binnen te halen. Daarom ook de dierenwei en de moestuin.” Van Sambeeck speelde zelf vroeger graag buiten in het zwarte zand en dat idee wil ze laten terugkomen.

,,We gaan ons vooral richten op dagopvang en buitenschoolse opvang. Ik draai mee in een werkgroep vanuit de Zorgcoöperatie Hoogeloon. Via een enquête werd de behoefte aan deze vormen van opvang voor Hoogeloon bevestigd en ook met de basisschool zijn er al ideeën uitgewisseld.”

Uiteraard heeft het realiseren van de plannen nog tijd nodig. Van Sambeeck: ,,De gemeente moet de vergunningen die we nodig hebben nog verstrekken. Er wacht ons een enorme klus op een prachtige locatie. We hopen in het voorjaar van 2021 de deuren te kunnen openen.”