Volledig scherm
Lenne Jansen met haar eerst boek. © FotoMeulenhof

Lenne Jansen uit Reusel: 'Je eerste boek, dat geeft toch wel een kick'

REUSEL Met haar eerste boek stevig in haar handen straalt de trots ervan af. Studente journalistiek Lenne Jansen (22) uit Reusel schreef haar eerste boek en ze is er maar wat trots op.

In het boek Sportershart, een soft cover met 93 bladzijden, beschrijft ze in romanvorm over de belevenissen van Jet, een atlete die de top probeert te bereiken. ,,Ja, de hoofdpersoon lijkt wel op mij. Mensen uit mijn directe omgeving weten dat zeker, ik zie dat zelf wat genuanceerder,” zegt ze. ,,Het is iemand die met veel doorzetten de top probeert te bereiken.”

Lenne, vierde leerjaar journalistiek aan de Fontys, schreef het boek voor haar minor ‘creatief schrijven’. ,,Ik heb daar geen specifieke ervaring mee, maar mijn begeleider op school was ook voor het boek mijn mentor,” legt ze uit.

Perspectief

Ze bedacht de verhaallijn zelf, gaf alle personages een gezicht en beschreef het verhaal in de tegenwoordige tijd. Daarbij maakte ze één opvallende keuze: ze vertelt elk hoofdstuk vanuit het perspectief van een andere persoon die in het verhaal voor komt. ,,Dat was een dingetje dat ik graag toe wilde passen. Het doet geen afbreuk aan de leesbaarheid, dus waarom niet?”

Het uitkomen van het boek ging niet met toeters en bellen gepaard, maar Lenne weet nog precies het moment waarop ze haar boek voor het eerst in handen had. ,,Dat geeft toch wel een kick, als je het zo doorbladert.”

Intussen werd haar boek wel opgepikt door de plaatselijke sportshop van Niek Vosters. ,,Ik zag het boekje en zag wel een mooie link met de sport,” zegt Vosters. Hij verloot de komende weken zes exemplaren onder zijn klanten. Lenne begint nu aan het laatste jaar van haar opleiding journalistiek, die onder andere bestaat uit een stage voor het Antilliaans dagblad. Of er nog meer boeken komen? ,,Wie weet. Het begin is gemaakt. Ik wacht nu eerst de reacties af.”

Het boek vindt nu zijn weg via familie en vrienden, het ligt niet te koop bij een boekhandel. Wie een exemplaar wil bestellen kan dat via haar mailadres: lenne_jansen@hotmail.com.