Op de foto de situatie van vóór 1922 (foto richting Doornboomplein). Links vooraan staat het café van de familie Hooijen; het café ging in 1922 in vlammen op. Op deze plek werd een winkel in huishoudelijke artikelen gebouwd welke weer afgebroken werd in 1994 om plaats te maken voor een appartementencomplex (realisatie in 1998). Voorbij het café Van Hooijen staat de brouwerij die tot 1910 in eigendom was van Heuvelmans en daarna van de familie Rombouts. Ook dit pand brandde in 1922 af. Sinds 1923 staat hier de nieuwe woning van de familie De Kroon-Rombouts met de limonadefabriek, welke niet meer als zodanig in gebruik is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto de situatie van vóór 1922 (foto richting Doornboomplein). Links vooraan staat het café van de familie Hooijen; het café ging in 1922 in vlammen op. Op deze plek werd een winkel in huishoudelijke artikelen gebouwd welke weer afgebroken werd in 1994 om plaats te maken voor een appartementencomplex (realisatie in 1998). Voorbij het café Van Hooijen staat de brouwerij die tot 1910 in eigendom was van Heuvelmans en daarna van de familie Rombouts. Ook dit pand brandde in 1922 af. Sinds 1923 staat hier de nieuwe woning van de familie De Kroon-Rombouts met de limonadefabriek, welke niet meer als zodanig in gebruik is. © heemkundekring Den Beerschen Aard

Limonade van lang geleden; op plek van leegstaande fabriek in hartje Middelbeers komen (ooit) woningen

ZomerserieMIDDELBEERS - In elk dorp staan ze. Van die verpauperde ellendige gebouwen waarvan iedereen baalt. Deze keer: de voormalige Primeur Limonadefabriek, aan de Doornboomstraat, midden in Middelbeers.