Volledig scherm
Frans van Luffelen ontvangt de versierselen die horen bij zijn onderscheiding. © .

Lintje voor Frans van Luffelen uit Netersel

NETERSEL - Frans van Luffelen (61) is zaterdagavond tijdens de zittingsavond van het 44ste jaar van carnavalsvereniging De Buntstèkers in Netersel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Hij kreeg de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Wim van der Linden in gemeenschapshuis De Poel in Netersel.

Frans van Luffelen uit Netersel werd onderscheiden voor 27 jaar vrijwilligerswerk. Hij is niet alleen een actieve vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Buntstèkers, maar ook een verbinder in de Neterselse gemeenschap. Vanaf 1992 is hij redactielid van de carnavalskrant. ln 1994 trad hij toe tot het bestuur als lid, in 2004 werd hij penningmeester en vanaf 2009 is hij voorzitter. Daarnaast is hij lid van de Raad van Elf van de vereniging.

Mede dankzij hem is de zittingsavond een begrip in het dorp. Ook het vinden van een geschikte prins carnaval en de planning van allerlei carnavalsactiviteiten voor jong en oud is hem toevertrouwd. Bovendien heeft Van Luffelen veel betekend voor de optocht; als ervaren ‘metaalman’ hielp hij de jongeren bij het bouwen van carnavalswagens. Daarnaast zet hij zich in voor het inzamelen van geld voor de vereniging. Onder andere door de organisatie van een rommelmarkt tijdens de Neterselse Zomermarkt, het ophalen van oud ijzer, het zoeken van sponsoren en tegenwoordig de organisatie van een brommerbeurs.

Dit is het laatste jaar dat Frans van Luffelen voorzitter van de carnavalsvereniging is. Hij draagt het stokje over na 25 jaar bestuurslid te zijn geweest.