Stönner-Meijwaardbrug
Volledig scherm
PREMIUM
Stönner-Meijwaardbrug © Martin van Wulfen - Pixelview fotografie

Loopgraaf voor de Vrede en Stönner-Meijwaardbrug in Oirschot officieel geopend

Vandaag zijn tijdens de Landschapstriënnale zowel de Loopgraaf voor de Vrede, als de Stönner-Meijwaardbrug officieel geopend. Ze vormen beiden een belangrijk onderdeel in de Groene Corridor.

 1. Kinderen verdienen geld voor een groener schoolplein in Riethoven

  Kinderen verdienen geld voor een groener school­plein in Riethoven

  RIETHOVEN - Het kale Riethovense schoolplein met alleen enkele bankjes, tafeltennistafels en baskets gaat dit najaar flink op de schop. Op 13 november bestaat de Sint-Willibrordusschool exact honderd jaar. Om dat te vieren is de afgelopen tijd in Riethoven hard gewerkt aan plannen om het schoolplein een fikse vergroening en opknapbeurt te geven. Ook de kinderen hebben meegewerkt aan het ontwerpen, ideeën aandragen en het financieren van dit plan.
 2. Zelfrijdende auto geeft cardiologen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dottermethode
  PREMIUM

  Zelfrijden­de auto geeft cardiolo­gen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dotterme­tho­de

  EINDHOVEN - De bedenkers hadden het waarschijnlijk niet kunnen verzinnen, maar de kennis achter de zelflerende en zelfrijdende auto maakt een einde aan een verhitte discussie onder cardiologen. Want moet er nu wel of niet een fikse doorstroming in een kransslagader zijn om een vernauwing te meten? Rekenmethodes die zelfrijdende auto’s ook gebruiken, gaven het antwoord: ‘Ja, dat moet’.