Volledig scherm
Aan de Lange Trekken heeft de gemeente Bladel als actie nep-drugsafval gedumpt langs de weg. © DCI media

Ludieke actie Bladel: zelf drugsvaten dumpen

BLADEL - De gemeente Bladel heeft dinsdag een ludieke actie gehouden met zogenaamde gedumpte drugsvaten.

Meestal ruimt de gemeente drugsvaten op. Het komt niet vaak voor dat een gemeente ze zelfs ergens langs de kant van de weg dropt. Op twee plekken in de gemeente Bladel konden weggebruikers gisteren vaten zien liggen, waarvan het leek alsof drugscriminelen hun rommel weer eens gedumpt hadden.

Aan de Lange Trekken en de Burgemeester Van Woenseldreef waren de lege vaten te vinden. Er stond wel een groot bord bij: ‘Weet u wat hierachter schuil gaat', met een verwijzing naar de gemeentesite. Vorige week schreef Bladel al bewoners in het buitengebied aan met het verzoek attent te zijn op drugscriminelen die op zoek zijn naar lege stallen voor hun xtc-productie of het plaatsen van een hennepplantage. De actie van gisteren was daar een vervolg op.

Geen held spelen

,,We vragen inwoners aandacht te hebben voor dit soort van drugscriminaliteit in onze gemeente", zegt burgemeester Remco Bosma in een toelichting. ,,Mensen hoeven ook niet de held te gaan spelen. Wel vragen we ze bij politie of gemeente te melden als er iets niet klopt.”

Ad Roijmans uit Bladel fietste dinsdagmorgen over de Lange Trekken en zag de stapel ook liggen. ,,Het is kennelijk lucratief voor sommige mensen om aan een plantage of aan het produceren van xtc-pillen te beginnen. Het lijkt rendabel te zijn, zelfs als de politie hier of daar een plantage oprolt. Het is goed dat de gemeente dit doet. Je brengt het eens een keer goed onder de aandacht.”

Volledig scherm
Ook aan de Burgemeester van Woenseldreef/Sportpark de Lemelvelden heeft de gemeente Bladel als actie nep-drugsafval gedumpt langs de weg. © DCI media