Volledig scherm
Een archieffoto van het zomercarnaval in Bergeijk. © Bert Jansen

Lustrumfeestje voor zomercarnaval Bergeijk

BERGEIJK - Het Bergeijks Zomercarnaval viert dit jaar zijn eerste lustrum. Het evenement vindt plaats op zondagmiddag 18 augustus. 

Wat ooit begon als een jubileumfeest van Stichting Carnaval De Teuten is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig evenement. Op 18 augustus trekken de bands en danseressen voor het vijfde jaar op rij weer door het centrum van Bergeijk. 

Het thema van dit jaar is ‘Kunst en Vliegwerk’. Daarbij horen muziek, dans, acrobatiek en straattheater. Talloze dweil-, samba- en brassbands met  danseressen trekken vanaf 14.11 uur voorbij in een kleurrijke stoet.  De organisatie heeft bovendien allerlei straattheaterartiesten ingehuurd, zoals de geflipte kunstenaar ‘Leonardo da Gindszie’. Danseres Minke Ruel doet aan luchtacrobatiek. Dat is een elegante manier van dansen in een ring boven in de lucht. 

Mondriaan

Daarnaast is er een speelse dansact rond de schilder Piet Mondriaan. Er loopt overigens nog een schilder rond, die een Bergeijkse versie gaat maken van het beroemde De Nachtwacht van Rembrandt. Voor de kinderen zijn er overigens extra activiteiten, zoals een workshop graffiti spuiten, zelf armbandjes maken en schminken. Bovendien komt er in het centrum een klimwand voor de jeugd te staan. 

Na afloop van de optocht spelen de samba- en brassbands nog een paar nummers tijdens het sambafestijn. Daarna gaat het feest nog door met optredens van de artiesten. 

Voor het feest op 't Hof verzorgen Zanger Kafke, Hard2Get en PartyfrieX het muzikale deel. De Limburgse band Hard2Get vergaarde begin dit jaar nationale roem door zijn deelname aan The Voice of Holland. De jonge Limburgse coverband behaalde de halve finale van het populaire muziekprogramma.