In september 2017 reed een auto een woning binnen in Luyksgestel. De 75-jarige bewoner kwam om het leven.
Volledig scherm
In september 2017 reed een auto een woning binnen in Luyksgestel. De 75-jarige bewoner kwam om het leven. © Bert Jansen

Man (29) die dronken huis binnenreed en daarmee Harry van der Heijden doodde, moet 2 jaar de cel in

LUYKSGESTEL - De 29-jarige Aighars G. uit Letland die in september 2017 dronken een huis binnenreed in Luyksgestel, moet twee jaar de cel in en mag vier jaar niet rijden. Dat heeft het Hof in Den Bosch donderdag bepaald. Bij de aanrijding kwam de 75-jarige bewoner Harry van der Heijden om het leven. 

De celstraf is een halfjaar korter dan de rechter hem eerder al gaf. Belangrijkste reden voor de korting is de diepe spijt die de man heeft betuigd. 

De man stapte na een avondje uit met een vrouw in de auto. Later bleek dat hij 3,5 keer te veel had gedronken. Hij reed zeker 100 kilometer per uur op een plaats waar hij niet harder dan 50 mocht. Omdat de man en vrouw aan het kletsen waren, miste hij mogelijk een waarschuwingsbord, oordeelt het Hof. Hij vloog uit de bocht en reed de woning binnen. De 75-jarige bewoner lag binnen te slapen. Hij raakte zeer ernstig gewond en overleed later die dag. 

De bestuurder heeft spijt betuigd aan de nabestaanden en verklaarde dat hij nog dagelijks wordt herinnerd aan het ongeluk. Zo zocht hij de familie op na de rechtszaak en legde hij regelmatig bloemen bij het graf van het slachtoffer. 

De vier jaar rijontzegging gaat in op het moment dat de man uit de cel komt. 

Aigars G. tijdens de rechtszaak in 2018.
Volledig scherm
Aigars G. tijdens de rechtszaak in 2018. © Adrien Stanziani