Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man valt politie aan in Oirschot: gewonde agenten kunnen voorlopig niet werken

OIRSCHOT - Twee agenten zijn woensdagavond aangevallen toen zij ambulancemedewerkers te hulp schoten. Dat gebeurde bij een woning in Oirschot. Een 22-jarige inwoner van Oirschot is hiervoor aangehouden. Hij zit vast. De slachtoffers kunnen door hun verwondingen voorlopig niet werken.

Dat meldt de politie donderdag. ,,De meldkamer kreeg een assistentie-verzoek van ambulancemedewerkers, die onderweg waren naar een woning in Oirschot. Toen de agenten als eerste bij de woning aankwamen troffen zij een man aan op de bovenverdieping. De man gaf een verwarde en agressieve indruk.”

De politiemedewerkers wilden met de man in gesprek gaan. Toen viel hij hen beide plots aan. ,,De agenten kregen een duw van de man, waarop een van de agenten tegen het glaswerk van een binnendeur viel. Het kapotte glaswerk van de deur verwondde de arm van de agent.” Er arriveerden meer agenten, om te helpen. Na een forse worsteling werd de man aangehouden. De man zit op dit moment in hechtenis.

Aangifte mishandeling

Naast de verwondingen door het glaswerk raakte de agent gewond aan zijn nek. ,,Zijn collega heeft veel last van zijn rug door de duw.” Allebei de agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en zijn op dit moment door de verwondingen niet inzetbaar, stelt de politie.

,,De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.”