Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie

Medewerker (26) gamehal rooft kluis met duizenden euro's leeg van vakantiepark Landal in Hapert

HAPERT - Een 26-jarige oud-medewerker van een vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert is maandagochtend door de politie aangehouden voor het leegroven van een kluis in september 2019. De kluis hoorde bij de speelhal van het park, waar arcade en gokautomaten staan. ,,Het is verschrikkelijk als het klopt wat de politie zegt”, zegt een woordvoerder van de speelhal. 

Op 9 september werd de centrale kluis van de speelhal aan de Schouwberg in Hapert leeggehaald. Er werd in eerste instantie melding gedaan van een overval, maar bij aankomst bleek het om diefstal te gaan gepleegd door een eigen medewerker. In de kluis zaten duizenden euro's. De 26-jarige Eindhovenaar werd aangehouden en zat toen drie dagen vast. 

Na de diefstal volgde een maandenlang onderzoek van de politie. Daaruit bleek dat de 26-jarige oud-medewerker betrokken was bij de diefstal. Hij is vandaag opnieuw aangehouden. Tussen zijn aanhoudingen werd hij ontslagen door de speelhal. 

‘Dit is slecht voor het team’

De huurder van de speelhal Alrecrea vindt het verschrikkelijk als het klopt waar de politie de man van verdenkt. ,,Je moet je medewerkers honderd procent kunnen vertrouwen. Als dat niet kan, is dat slecht voor het team”, zegt woordvoerder Jurre Box. ,,Het onderzoek loopt nog, dus wij willen niet oordelen.”

Wel werd de medewerker na zijn eerste aanhouding in september ontslagen. Ook mist er uit de kluis een bedrag van duizenden euro's. Dat is volgens Box klein- en wisselgeld dat onder andere in de automaten zat. De speelhal stapt af van de gokautomaten en gaat zich focussen op arcade. ,,Dit heeft niets te maken met zijn aanhouding.”

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.