Volledig scherm
PREMIUM
De Kempen © ED

Meer samenwerking in de Kempen: ,,Praten is goed, maar ’t moet nu een keer gaan gebeuren”

KEMPEN - Na het afketsen van de fusie was het de vraag: hoe gaan de Kempengemeenten samen verder? Na acht maanden overleg is het resultaat nihil: een lijstje met vijf globale thema's.

Op het lijstje dat deze week werd geopenbaard staan de vijf terreinen waarop de Kempengemeenten intensiever willen gaan samenwerken. Het gaat om: ruimtelijke kwaliteit van het landelijke gebied, energietransitie, mobiliteit, wonen en economie. Maar hóe ze dat precies willen gaan doen, dat is na acht maanden nog lang niet duidelijk. De neuzen daarover staan nog lang niet dezelfde kant op, zo blijkt uit een brief waarmee het gemeentebestuur van Eersel de raad informeerde.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.