Volledig scherm
© Thinkstock

Meester Gijbelsschool in Knegsel viert 50-jarig jubileum

KNEGSEL - Op dinsdag 11 december gaat tijdens het schoollied de vlag in top bij de basisschool Meester Gijbels in Knegsel. Een hele bijzondere zelfs ter gelegenheid van haar gouden jubileum. 

Met een compleet nieuwe schoolvlag vieren leerlingen en leraren de vijftigste verjaardag van hun school die in 1968 is vernoemd naar meester Gijbels. 

Centraal figuur

Halverwege de vorige eeuw was hij een centraal figuur in Knegsel. Hij was niet alleen vormend voor de kinderen van destijds de Sint-Antoniusschool. Ook voor de inwoners van het Kempendorp heeft hij veel betekend. 

Om die reden neemt Knegselnaar Noud van Buul alle kinderen komende dinsdag mee terug naar de jaren zestig. Hij zal als oud-leerling vertellen hoe onderwijs er toen uitzag en hoe het was om destijds kind te zijn. 

Expositie

Voorwerpen uit de jaren zestig worden ook getoond op school tijdens een expositie. Deze voorwerpen zijn verzameld door de school en zijn na lestijd ook toegankelijk is voor de ouders en andere geïnteresseerden. 

Meer artikelen uit de begintijd van de school zijn nog welkom in het gebouw in de MFA. De eer om de nieuwe schoolvlag te hijsen komt dinsdagochtend toe aan Riek van Ham-Gijbels, dochter van de destijds belangrijke Knegselse schoolmeester.