Jack van de Ven, gepensioneerd Oirschotse meubelmaker, voor zijn oude meubelfabriek Schoonoord.
Volledig scherm
Jack van de Ven, gepensioneerd Oirschotse meubelmaker, voor zijn oude meubelfabriek Schoonoord. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Meubelmaker Jack van de Ven uit Oirschot verlaat Schoonoord: ‘Alle hout is me lief’

OIRSCHOT - Meubelmaker Jack van de Ven (82) verhuisde onlangs naar een kleinere woning. Hij laat bij ‘Meubelmakerij Schoonoord’ een stukje Oirschotse meubelhistorie achter.

  1. Wat vertelde Ben in 1960 over de nieuwe stadsschouwburg voor Eindhoven?

    Wat vertelde Ben in 1960 over de nieuwe stads­schouw­burg voor Eindhoven?

    EINDHOVEN - In oktober 1960 bracht een Belgisch toneelgezelschap een bezoek aan Kunstcentrum Eindhoven. Op de foto geeft Ben Ullings uitleg over een maquette van de toekomstige stadsschouwburg waarvan Ullings ook de eerste directeur zou worden. Wie weet er meer over dit bezoek, het Kunstcentrum of Ben Ullings te vertellen, we horen het graag via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.
  2. Geld van zilveren Kernraad Riethoven voor groener schoolplein

    Geld van zilveren Kernraad Riethoven voor groener school­plein

    RIETHOVEN - De Kernraad Riethoven, die dit jaar 25 jaar bestaat, stelt 2500 euro beschikbaar om het schoolplein van de Sint-Willibrordusschool groener te maken. De school bestaat dit jaar honderd jaar. Met het geld wordt in oktober door twee Riethovense hoveniersbedrijven het schoolplein vergroend, naar een ontwerp van Ilse Duisters. Het vergroende schoolplein wordt tijdens de viering van honderd jaar school in het feestweekend vanaf vrijdag 12 november geopend.