Militaire selectie wint ploegentijdrit Oirschot-Eindhoven; oud-wereldkampioenen genieten van 17e plaats

VIDEOOIRSCHOT - De nationale militaire selectie heeft pinkstermaandag de tweede editie van de ploegentijdrit over De Groene Corridor gewonnen. Het kwartet militairen was op het afgesloten parcours van 22 kilometer tussen Oirschot, Eindhoven en terug naar Oirschot sneller dan alle 37 andere teams.

Bijzondere aandacht ging uit naar het laatste team dat startte. Daarin reden Bart van Est, Guus Bierings en Jan van Houwelingen, drie oud-toppers die in 1978 samen met Bert Oosterbosch wereldkampioen werden op de ploegentijdrit. De deelname van het trio was een eerbetoon aan de overleden Oosterbosch. Zijn plaats in de ploeg werd opgevuld door neef Geert Oosterbosch. Samen met hem kwam de voormalige wereldkampioenen over 22 kilometer tot de zeventiende plaats, met een gemiddelde van 44 kilometer per uur. In hun volgauto zaten oud-Tourrenner Rini Wagtmans en hun oud-ploegleider, Eindhovenaar Jan Gisbers.

De tweede editie van De Groene Corridor-ploegentijdrit werd onder nagenoeg ideale weersomstandigheden verreden, met een zacht briesje en een aangename temperatuur zonder de eerder voorspelde neerslag. De teams konden starten met vijf renners, de tijd van de vierde aan de finish bij sporthal De Kemmer in Oirschot telde. De deelnemers waren in kwaliteit zeer divers; van amateurs met een wedstrijdlicentie tot goedwillende teams van vrienden en collega’s. 

Volledig scherm
De ED-ploeg © Foto Meulenhof/Dave Hendriks
Volledig scherm
Ploegentijdrit Groene Corridor. © Dave Hendriks